Viime viikolla koettiin neljässä helsinkiläisessä yksityiskodissa Leena Gustavsonin ainutkertaiset Tänään keittiössä -esitykset osana Zodiakin ja Juhlaviikkojen yhteistä Tanssi kotiin -sarjaa. Gustavson valmisti jokaisen esityksen yhteydessä suussa sulavan suklaakakun, jonka perään monet ovat jo huudelleet. Tässä Leenan ihastuttuva resepti kokeiltavaksi ja jaettavaksi: 

TANSSI KOTIIN -KAKKU
 
Paperoi tai voitele irtopohjavuoka
 
200 gr tummaa suklaata (70–86 %)
200 gr suolatonta voita
 
3 luomumunaa
2 dl erittäin hienoa sokeria
2 dl tomusokeria
 
1/2 dl vehnäjauhoa
1/2 dl perunajauhoa
 
4-5 cl hyvää likööriä (galliano, cointreau, amaretto, grand marnier)
 
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa ja lisää likööri.
Vatkaa sokerit ja munat oikein kuohkeiksi.
Yhdistä jauhot toisiinsa.
 
Kokoa voisuklaamassa, sokerimunamassa ja siivilöi jauhot kahdeksikkoliikkeellä.
 
Paista kakkua n. 20 minuuttia 170-190 asteessa
 
Saa jäädä hieman hyllyväksi, koska kovettuu kylmässä.
 
Jäähtynyt kakku hunnutetaan joko tomusokerilla tai kaakaojauholla.

 
Parhain terveisin,

Leena Gustavson