Nimityksen taustalla oli Euroopan komission koulutus-, audiovisuaali- ja kulttuurialan toimeenpanovirasto EACEA. Nelivuotinen projekti alkaa joulukuussa 2020 ja BPDA:n päätoiminta alkaa 2021.
Verkoston vetovastuussa on Tanz im August / HAU Hebbel am Ufer (Saksa) ja verkoston muut kumppanit ovat Dance Umbrella (Iso-Britannia), Dublin Dance Festival (Irlanti), Julidans (Alankomaat), New Baltic Dance (Liettua), ONE Dance Week (Bulgaria), Torinodanza Festival (Italia), Zodiak – Uuden tanssin keskus (Suomi), Sismògraf Dance Festival (Espanja), International Dance Festival TANEC PRAHA (Tšekki), CODA Oslo International Dance Festival (Norja) ja Danscentrum (Ruotsi). Verkostokumppanit tulevat tekemään yhteistyötä tukeakseen uusia tuotantoja, etsiäkseen kykyjä ja edistääkseen johtamiskäytäntöjä tanssin alalla.
Kumppanien omaan asiantuntemukseen ja Euroopan laajuiseen verkostoon nojaava kumppanuusohjelma tulee vastaamaan festivaalien ja koreografien kohtaamiin haasteisiin ympäri Eurooppaa. Ohjelman tehtävänä on tunnistaa ja toteuttaa toimenpiteitä, jotka voivat kannatella tanssikenttää riittävällä tasolla meneillään olevan Covid-19-kriisin laajamittaisista vaikutuksista huolimatta.
BPDA tukee koreografeja heidän siirtymässään pieniltä ja keskisuurilta lavoilta kohti suurempia näyttämöitä ja suurempia esitystiloja. Tukea annetaan kahdella tuotantoperiaatteella: näyttämöteosten parissa sekä julkisiin tiloihin luoduissa teoksissa. Hankkeen tavoitteena on monipuolistaa suurien näyttämöiden ohjelmistosuunnittelua sekä tavoittaa laajempaa yleisöä ilmaisen ulkoilmaohjelman avulla. Julkisen tilan esityksiin kohdistuva hankkeen osa on omistettu uusien konseptien ja työskentelymuotojen kehittämiselle kansainvälisten kiertueiden parissa, paikallisyhteisöjä mukana pitäen.
BPDA vahvistaa myös taiteilijoiden ja kulttuurialan työskentelykykyä. Hankkeen tavoitteena on kehittää taiteellista johtajuutta ja projektinhallintaa johtamisohjelman avulla sekä määritellä työkaluja, joiden avulla voidaan vastata tanssikentän työympäristön haasteisiin. Paikalliset taiteilijat ja muut keskeiset sidosryhmät tulevat tapaamaan toisiaan paikallisten Pulse-hankkeiden yhteydessä keskustellakseen tärkeimmistä oivalluksista ja olennaisimmista tanssisektoriin sekä paikalliseen festivaalikenttään liittyvistä teemoista. Hankkeen pitkän aikavälin tavoitteena on luoda vilkas ja pitkäkestoinen verkosto Euroopan tanssifestivaalien välille.