Joona Halosen ohjaamalla seniorikurssilla pääosassa ovat avoin ihmettely, liikkeen kokeminen ja tunteminen. Kurssilla jokaisella on oikeus tulla kuulluksi, nähdyksi, huomioon otetuksi ja ymmärretyksi omana kehollisena itsenään sekä yhteisönsä jäsenenä.
Tällä seniorikurssilla jokaisen kurssilaisen keho on ainutlaatuinen, arvokas ja mielenkiintoinen juuri sellaisena kuin se on ja jokaisella kurssin läsnäolijalla on oikeus tulla kuulluksi, nähdyksi, huomioon otetuksi ja ymmärretyksi omana kehollisena itsenään sekä yhteisönsä jäsenenä. Kurssin tavoitteisiin kuuluu, että osallistujat hahmottaisivat omaa ja toisten tanssia elävänä, ajallisena, tilallisena ja rytmisenä tapahtumana.
Kurssilla opitaan reflektoimaan omaa tekemistä itsenäisesti ja muiden kanssa. Miltä liike tuntuu ja millaisia kehollisia muotoja kehon eri alueilla tapahtuvista liikkeistä voi syntyä, mikä liikkeellisessä toiminnassa tuntuu merkitykselliseltä. Emme keskity esteettisiin tai taidollisiin aspekteihin. Tehtävien tarkoitus on mahdollistaa kurssilaisille vapaa kokeilemisen ja kokemisen tila, jossa annettujen tehtävien on tarkoitus muodostaa jokaiselle osallistujalle ominaista, omista impulsseista ponnistavaa liikemateriaalia yksin ja yhdessä muiden kanssa.
Kurssin ohjaaja Joona Halonen ehdottaa osallistujille erilaisia tapoja jäsentää liikettä niin, että he kykenevät työskentelemään luovasti ja monipuolisesti liikkeen eri muuttujien kanssa. Tehtävälähtöisten harjoitteiden tavoite on mahdollistaa oman mielen ja liikkeen yhteenkietoutuminen sekä yhteistoiminnallisuuden tutkiminen. Kurssilla työskennellään pääsääntöisesti hiljaisuudessa.
Joona Halonen on opiskellut erilliset opettajan pedagogiset opinnot Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa vuonna 2024 ja valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2000. Hän on työskennellyt tanssijana ja esiintyjänä useiden eri koreografien ja ohjaajien mm. Deborah Hayn, Kirsi Monnin ja Dario Fon teoksissa. Koreografina ja pedagogina hän on toiminut vapaalla kentällä, kaupunginteattereissa ja taidekouluissa ympäri Suomen. Viimeisimpänä teoksena mainittakoon Suojelija teos vuodelta 2024. Taiteilijan työssä Joonalle on tärkeää edistää ja vahvistaa ymmärrystä tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta. Luovat, kekseliäät, uutta tapaa ja moninaisuutta edistävät projektit motivoivat häntä erityisesti.