Zodiak – Uuden tanssin keskuksen Minun nimeni on (MNO) –projektin ja Helsingin Taiteilijaseuran TAIDEKEHÄ-hankkeen kolmivuotinen Urbaaniluonto-yhteistyöprojekti yhdistää kaupunkiviljelyä, tanssia ja kuvataidetta. Projekti sisältää maksuttomia ja kaikille avoimia työpajoja, joiden puitteissa Sitratorille ja Antinniitylle Kannelmäkeen perustetaan yhteisöpuutarhat, jonne alueen asukkaat ovat tervetulleita viljelemään.
VILJELYTYÖPAJAT
Kaikille avoimet viljelytyöpajat alkavat keskiviikkoisin 6.4. klo 18-20 Kanneltalon aulassa ja niitä järjestetään kerran viikossa 22.6. asti. Työpajoissa istutetaan siemeniä, hoidetaan taimia sekä tehdään maanmuokkaus- ja istutustöitä. Työpajat jatkuvat keskiviikkoisin 17.8.-14.9., jolloin päästään näkemään ja kokemaan, mitä puutarhassa on tapahtunut kesän aikana. Viljelytyöpajat ohjaa puutarhapedagogi Janne Länsipuro. Työpajoissa myös havainnoidaan kasvien kasvua piirtämällä kuva- ja performanssitaiteilija Jenny Suhosen johdolla 6.4., 13.4. ja 4.5. Työpajaan voi osallistua kokonaisuudessaan tai pistäytyä mukaan yksittäisinä kertoina.
Antinniitylle perustettavan yhteisöpuutarhan kevättyöt tulee tekemään suomenhevostamma Uuras 27.4. Tapahtuman yhteydessä järjestetään rahoituskampanja, jonka tuotto käytetään projektin kuluhin. Vastineeksi tukijat pääsevät kokeilemaan äestystä hevosen kanssa! Tule kokemaan pala perinnehistoriaamme! Äestyksen hinta on min. 20€/henkilö (sis. kahvi/mehu). Lapset voivat osallistua aikuisen kanssa.
Maksu: Zodiak – Uuden tanssin keskus, tili: FI10 8000 1301 6928 60, viestikenttään oma nimi ja ”MNO/äestys”. Maksaa voi myös suoraan paikan päällä.
Kylvötapahtumassa 30.3. istutetut ja kotiin kasvamaan viedyt kasvit tuodaan 25.5. klo 18 Kanneltalolle, josta ne viedään osaksi yhteisöpuutarhaa.
PUUTARHATANSSIT-TYÖPAJAT
Toukokuussa osana Urbaaniluonto-projektia järjestetään koreografi Jenni Koistisen ohjaama Puutarhatanssit-työpaja. Työpajassa lähestytään puutarhaa kokemuksellisena, kehollisena, aistillisena ja esityksellisenä paikkana. Tanssin ja liikkeen kautta haetaan empaattista ja vuorovaikutteista suhdetta puutarhaan monimuotoisena ja moniaistisena ympäristönä. Jokainen työpajakerta on samalla myös esityksellinen tapahtuma, siinä hetkessä syntyvä koreografia. Millaista liikettä ja koreografiaa puutarha juuri tänään ehdottaa? Live-musiikista vastaa Bradley Blalock. Työpajan osallistujat pääsevät halutessaan esiintymään Urbaaniluonto-iltamiin jotka järjestetään Antinniityn yhteisöpuutarhassa la-su 17.-18.9. klo 16. Työpaja järjestetään neljän kerran sarjana maanantaisin 2.-23.5. klo 18-20 ja maanantaista perjantaihin 5.-9.9. Esitykseen osallistuminen edellyttää osallistumista syyskuun kurssille. Lähtöpaikka: Kanneltalon konserttisali.
O-MA-LO-VI-TYÖPAJAT
Osana projektia voi osallistua myös kuva- ja performanssitaiteilija Jenny Suhosen ohjaamaan O-ma-lo-vi-työpajaan, jossa Kannelmäen ympäristöä havainnoidaan uusilla tavoilla. Tavoite on etsiä yhteisiä voimauttavia paikkoja, jotka siivotaan roskista. Roskia tutkitaan löytöretkeilijän tavoin, mitä kaikkea paikassa on aikaisemmin tapahtunut. Löytyneet roskat dokumentoidaan ja niistä rakennetaan näyttely Kanneltalolle. Työpaja järjestetään kolmen päivän sarjana lauantaina 7.5. ja 14.5. klo 11–15 (Kanneltalolla) sekä lauantaina 21.5 klo 17–19 (ulkona valitussa paikassa). Ilmoittautumiset: magdalena@åberg.fi.
SADONKORJUU-ILTAMAT
Projekti huipentuu sadonkorjuu-iltamiin Sitratorilla 16.9. klo 18 ja Antinniityn yhteisöpuutarhassa 17. ja 18.9. klo 16. Sadonkurjuu-iltamissa juhlitaan yhteisöpuutarhan hyötykasvien kesän aikana tuottamaa satoa. Ohjelmassa nähdään muun muassa MNO:n osallistujien luomia esityksiä ja ammattiesiintyjien tulkintoja projektiin osallistuneiden lapsiryhmien tekemistä liikekäsikirjoituksista.
Ilmoittautumiset viljelytyöpajoihin sähköpostilla osoitteeseen terhi.pursiainen@zodiak.fi tai tule suoraan paikan päälle. Puutarhatansseihin ilmoittautumsen 27.4. mennessä.
LISÄTIETOJA
www.minunnimeni.blogspot.fi
www.facebook.com/mnozodiak
Urbaaniluonto-projektia tukee Kanneltalo ja Helsingin Kulttuurikeskus. Projektin yritysyhteistyökumppaneita ovat Pavunvarsi, Hyötykasviyhdistys, Fiskars, Tertun Taimi ja Kukka, HSY:n Metsäpirtin multa, Tanja Lundsten ja Työhevosharrastajat.