Zodiakin tuotantohaku vuodelle 2026 on avattu. Viimeinen hakupäivä on maanantaina 7. lokakuuta 2024.

Zodiak on ollut ikkuna uudelle nykytanssiajattelulle jo vuodesta 1986. Zodiak haluaa myös tulevaisuudessa olla taho, joka saattaa yleisön yhteen uuden, yllättävän ja uraauurtavan nykytanssin ja -esityksen kanssa.

Zodiakin esitysohjelmisto on taiteellisesti kuratoitu. Kuratointi ja valinnat pohjautuvat pääasiassa tähän avoimeen hakuun, mutta osa ohjelmistosta rakentuu esimerkiksi yhteistyöhankkeiden kautta. Hakemukset käy läpi Zodiakin taiteellisen johtajan Jenni-Elina von Baghin johtama kolmehenkinen ohjelmistotyöryhmä. Työryhmän muut jäsenet ovat vuosittain mukaan kutsuttavia koreografeja ja tanssitaiteilijoita.

Kategoriat ja aikataulu

Tässä haussa on kaksi tuotantokategoriaa:

  • Zodiak Laboratory (syksy 2025 ja kevät 2026)
  • Zodiak CoProduction (2026)

Molempien viimeinen hakupäivä on ma 7.10.2024. 

Ilmoitamme nyt avatun haun tuotantopäätöksistä 31.1.2025. Hakiessasi vuoden 2026 ohjelmistoon (CoProduction), otathan huomioon, että tuotannot aikataulutetaan tarkemmin ohjelmistovalinnan jälkeen. 

Tänä vuonna CoProduction-tuotantokategorian avoin haku on suunnattu suomalaisille tai Suomessa toimiville taiteilijoille. Kehitämme kansainvälistä osatuotantomalliamme syksyn aikana. Seuraavat kansainväliset osatuotantomme keskittyvät pohjoismais-baltialaiseen kehykseen. Seuraathan Zodiakin viestintää syksyn mittaan lisätietoja saadaksesi.

Zodiak CoCommission -kategoriaan ei valitettavasti voi hakea syksyllä 2024. Pystymme tuottamaan vuosina 2026 ja 2027 aiemmista suunnitelmista poiketen vain yhden CoCommission-tuotannon per vuosi. Nämä molemmat tuotantopaikat on jo täytetty edellisten hakujen pohjalta.

Katso yksityiskohtainen hakuilmoitus alasivulta Tuotantohaku.