Residenssin aikana aiomme paneutua koreografisen teoksen This Grace ytimessä olevaan praktiikkaan. Teos esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019, yhteistyössä Iceland Dance Companyn ja Reykjavikin taidemuseon kanssa.
Zodiakin tarjoamat aika ja tila – tässä hetkessä, joka on erittäin outo esitystaiteen kannalta – ovat lämpimästi tervetulleita, ja nautimme niistä vierailemalla uudelleen This Grace -teoksessa; paneutumalla studiossa sen praktiikkaan, muotoilemalla teosta pidemmälle ja kutsumalla uusia kysymyksiä osaksi prosessia.
This Grace käsittelee nautintotiloja ja tiettyä ilmaisevaa läheisyyttä itsen ja tilan kanssa – asioita, joiden suhteen me olemme tässä hetkessä liioitellun nälkäisiä. Koska emme tällä kertaa esitä itse teosta, otamme ilolla vastaan mahdollisuuden päivittää praktiikkaamme ja itseämme. Lisäksi residenssissä joukkoomme liittyy uusi kollega, joka perehdytetään teoksen praktiikkaan. Olemme tästä hyvin innoissamme, koska praktiikan esittely uudelle tulijalle syventää omaa ymmärrystämme ja se saattaa myös tuoda esiin tuoreita kysymyksiä.
Toiveemme This Grace -esityksen tulevaisuudelle on pystyä tuomaan sen praktiikka uusiin performatiivisiin konteksteihin: näemme esimerkiksi, että sillä on paikka osana suurempaa monitaiteellista projektia, joka on parhaillaan kehitteillä; CLUB TENDER on immersiivinen klubitapahtuma, joka haluaa tarjota ihmisille hellän ja sosiaalisesti aistillisen kokemuksen, villin illan, pehmeän juhlimisen yön. CLUB TENDERin on tarkoitus saada ensi-iltansa kesällä 2021 Reykjavikissa.
Olemme kiinnostuneita sitouttamaan ajan myötä useampia esiintyjiä tähän praktiikkaan, ja todistamaan teoksen jatkavan muodonmuutostaan kehojen, kohtaamisten ja kontekstien myötä.
Ryhmän esittely
This Grace -teoksen konsepti ja ensimmäiset esitykset syntyivät Saga S.dóttirin, Halla Thordardottirin ja Hannes Egilssonin yhteistyönä. Zodiakin resindenssiin Hanneksen tilalle tulee uusi yhteisytökumppani, Adalheidur Halldorsdottir.
Saga S.dóttir on Reykjavikissa asuva tanssija ja esitysten tekijä. Hänen praktiikkaansa innostavat toisaalta ilmaiseva kaaos sekä kollektiivisen ja monitaiteisen työn ruumiiton (phantasmical) potentiaali, toisaalta sitä informoi unelmoivan tanssivan kehon henkilökohtainan ja psykofyysinen. työ. Saga on ydinjäsen taidekollektiiveissa Marble Crowd, The PPBB performance band ja 16 Lovers teatterikollektiivi.
Saga valmistui tanssintekijäksi ArtEZ-koulusta (NL) ja viimeisteli MFA opintonsa Esittävissä taiteissa Islannin Taideyliopistossa (IUA) vuonna 2017. Hänellä on myös BA-tutkinto teologiassa Islannin Yliopistosta.
Koreografina Saga on saanut tunnustusta muun muassa sellailta tahoilta kuin Performing Arts Awards, TANZ Magazin Honor and Budapest International Solo&Duo Festival Award. Saga on ollut vuodesta 2020 alkaen apulaisprofessori IUA-yliopiston Esittävien taiteiden osastolla.
Halla Thordardottir valmistui vuonna 2013 nykytanssijaksi Islannin Taideyliopistosta. Halla on työskennellyt tanssijana useiden islantilaisten ja kansainvälisten koreografien ja taiteilijoiden kanssa. Hän on toiminut tanssijana myös Icelandic Dance Companyssä, Ruotsin Kuninkaallisessa Baletissa ja Sasha Waltz & Guests -ryhmässä.
Halla toimi tanssijana ja Damien Jaletin avustavana koreografina Luca Guadagninon vuonna 2018 ohjaamassa elokuvassa Suspiria. Hallan kiinnostuksen kohteita ovat fysikaalisuuksien syvällinen tutkiminen, fyysiset tuntemukset ja keholliset ylellisyydet.
Adalheidur Halldorsdottir on upean kokenut tanssija toimittuaan tanssijana Icelandic Dance Companyssä vuosina 2003–2018, sekä työskenneltyään sen lisäksi esiintyjänä ja koreografina useissa yhteyksissä Islannin tanssi- ja teatterikentällä. Tanssimisen lisäksi Adalheidur laulaa ja kirjoittaa.